Montaj öncesi tesisatınızdaki her türlü yabancı maddeyi (kum, çakıl, pislik v.b) temizleyiniz.
İlk önce vananın bir tarafını tesisata bağlayınız. Daha sonra diğer tarafını çekme gerilmesi oluşmasına fırsat vermeden tesisata bağlayınız. Vana flanşı ile tesisat flanşı arasına mutlaka sızdırmazlık contası koyunuz.
Flanş cıvatalarını sıkarken karşılıklı ve eşit kuvvetle sıkınız.
Vanayı ambalajından tesisata bağlayacağınız zaman çıkartınız.
Vanayı kesinlikle kollardan tutup taşımayınız. Vana kollarını sadece ok yönünde açıp kapama pozisyonlarında kuvvet uygulayınız.
Bu vanaları Yanıcı Gazlar (Doğalgaz) tesisatında kullanmayınız.
Tesisattaki vanaların, akışkan içerisindeki yabancı maddelerden hasar görmemesi için tesisatın uygun yerlerine pislik tutucu(filtre) koyunuz.
Vanayı tam açık veya tam kapalı konumda tutunuz.
Vananın tesisatta kapalı pozisyonda uzun süre beklemesi gerekli olduğu durumlarda küre yüzeyinde oluşabilecek kireç ve tortu tabakasının oluşmasını önlemek amacı ile vanayı haftada bir kez açıp kapatınız.
Vanayı açıp kapatırken kol üzerinde belirtilen ok yönünde kuvvet uygulayınız. Kolun dönmesi tahdit pimine dayanarak tamamlandığında kuvvet uygulamaya devam etmeyiniz.
Küresel vanalarda su çekici darbelerinin oluşmasını önlemek için ani, hızlı açma kapamalardan kaçınınız.
Kış şartlarında küresel vanaların içinde kalan suyun donup genleşerek gövdeye zarar vermesini önlemek için izole ediniz.
Akışkan basıncı, vana üzerinde belirtilen anma basıncını geçmemelidir. Sızdırmazlık contası olarak kullanılan teflonun çok kısa süreler İçin akışkan sıcaklığının 150°C'yi uzun süreli çalışma şartlarında da 20°C'yi geçmemelidir.
Kullanım sonucunda hasar görmüş vanayı servisine gönderiniz.
O-ring'siz salmastra gruplu vanalarda salmastradan, kol altında bir kaçak olursa, kol altındaki somunu uygun bir anahtar ile saat yönünde sıkınız.
Vananın ilgili standart numarası TS 3148
|